Gå till innehåll

Energi- och klimatrådgivning

Söderåsens miljöförbund erbjuder gratis och opartisk rådgivning till privatpersoner, företag och organisationer i Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommun. Vi hjälper dig med energi- och hållbarhetsfrågor.

Du kan bland annat få råd om hur energianvändning i ditt hus eller din verksamhet kan minskas och vad du bör tänka på när du installerar värmepump.

Tjänsten finansieras av Energimyndigheten och är därför kostnadsfri. Du har även möjlighet att få digital rådgivning. Det går även att boka tid för personligt möte med rådgivaren på Storgatan 50 C i Klippan eller på ditt kommunkontor. Vid behov finns även möjlighet till hembesök.

Vi kan bland annat hjälpa dig med:

  • Vad du bör tänka på när du säter upp solceller på tak eller mark.
  • Se över möjligheter att energioptimera.
  • Gå igenom elräkningar och hur du använder din el.
  • Information om aktuella stöd och bidrag.
  • Isolering, fönster och dörrar.
  • Transporter, drivmedel, laddplatser och resor.
  • Granska offerter för värmepumpar och solceller.

Vill du ha tips på hur du kan minska din energianvändning? Hör av dig till energi- och klimatrådgivningen på energiradgivning@smfo.se eller 0435-78 24 95.

Tips!
Du kan låna elmätare på vårt kontor eller på kommunens bibliotek för att kolla upp eventuella ”eltjuvar” i ditt hem!

I vår regionala kunskapsbank hittar du många användbara tips och broschyrer om allt från uppvärmning till solenergi och hur du minskar din energianvändning. Information hittar du på Energi- och klimatrådgivarna i Skånes gemensamma sida.

På Energimyndigheten hittar du information om det mesta inom energiområdet. Här finns bland annat guider för energieffektivisering och solceller.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 mars 2023