Gå till innehåll

Lediga jobb

Är du intresserad av att arbete på miljöförbundet? Just nu söker ni in inspektör med inriktning hälsoskydd.

Arbetsgivare: Söderåsens Miljöförbund; Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommuner

Utdelningsadress: Box 74

Besöksadress:
Storgatan 50 C
264 21 KLIPPAN
Tel 0435-782470
info@smfo.se

Arbetsort: Klippan

Verksamhetsbeskrivning

Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund för Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommuner, ett område som tillsammans har ca 50 000 invånare. Förbundet ansvarar för tillsyn och kontroll enligt främst miljöbalken och livsmedelslagstiftningen, samt ansvarar för energi- och klimatrådgivning i våra fyra medlemskommuner. I organisationen arbetar ca 25 personer och vi är centralt placerade i Klippan. Genom att kommunerna skapat ett gemensamt större miljökontor, har våra medarbetare möjlighet till specialisering inom olika tillsynsområden. Vilket gör det lättare att hålla hög kompetens än i en enskild kommun.

Förvaltningens tillsynsverksamhet är indelad i två avdelningar och du kommer att tillhöra avdelningen för hälsoskydd, livsmedel och åldersbegränsade varor. Avdelningen består av 8 inspektörer varav 3 inspektörer som arbetar främst med miljötillsyn kopplad till hälsoskydd. Därutöver utförs kontroll av livsmedelslagstiftningen kopplat till livsmedelsföretagare samt kontroll av lagstiftning kopplat till försäljning av tobak, elektroniska cigaretter, nikotinfria produkter, folköl och receptfria läkemedel.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och med möjlighet att påverka arbetssätt och rutiner. Kontrollen sker i huvudsak i projektform och branschvis vilket ger utrymme för stor variation och utveckling. Gruppen arbetar tillsammans mot verksamhetens mål och vi lägger stor vikt vid gott samarbete och god lagkänsla. Vi värnar om en god arbetsmiljö och en bra och trygg introduktion för att du ska komma in i arbetet och bli en del av gruppen och arbetsplatsen. Vi hoppas att du vill vara en del av vårt team och jobba tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en miljöinspektör med inriktning mot hälsoskydd, men även annan tillsyn enligt miljöbalken kan bli aktuell. Du kommer huvudsakligen att bedriva tillsyn enligt miljöbalken. Arbetet innebär att planera och utföra kontroller men även att utfärda myndighetsbeslut inom området. Det ingår även handläggning av inkomna ärenden så som att handlägga ansökningar, handlägga och utreda klagomål och att ge information och vägledning till både företagare och privatpersoner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, miljövetenskap eller har en annan likvärdig högskoleutbildning och ett intresse för hälsoskyddstillsyn. Erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning är också meriterande, liksom erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken.

Arbetet som inspektör innebär kontakt med personer med olika bakgrund, ursprung och med olika förutsättningar. Det ställer därför höga krav på integritet och professionalitet. Du behöver kunna göra sakliga och objektiva bedömningar och ställa tydliga krav. Det innebär även att du behöver uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara kommunikativ både inom miljöförbundet och ut mot företag, medborgare och kommunerna. Du behöver kunna samarbeta med andra och följa gruppens beslut. Vi ser gärna att du kan arbeta på egen hand samtidigt är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att fatta egna välgrundade beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om du känner igen dig i beskrivningen är du välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer om tjänsten svarar våra kontaktpersoner gärna på frågor.

Körkort: B fordras

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

Arbetstid: Heltid

Lön: Fast månadslön

Kontaktpersoner:

Avdelningschef:
Helena Hager Enert 0435-78 24 22, helena.hager.enert@smfo.se

Miljöinspektör,
Maria Hästhov 0435-78 24 28, maria.hasthov@smfo.se

Fackliga företrädare Naturvetarna:
Lars-Olov Strand 0435-78 24 85, lars-olov.strand@smfo.se

Fackliga företrädare Vision:
Alexander Lindskog 0435-78 24 81, alexander.lindskog@smfo.se

Ansökan: Sista ansökningsdag 2023-10-29

Övrigt om ansökan: Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-29, men tjänst kan tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Ansökan via e-post: info@smfo.se

Söderåsens miljöförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Du är välkommen att skicka in en spontanansökan även om det inte ligger någon annons ute just nu.

Skicka in en spontanansökan till Söderåsens miljöförbund

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 september 2023