Söderåsens miljöförbund söker miljöinspektör

Miljöinspektör

Arbetsgivare: Söderåsens Miljöförbund; Bjuv, Klippan, Perstorp Svalöv och Örkelljunga kommuner

Utdelningsadress: Box 74

Besöksadress: Storgatan 50 C, 264 21 KLIPPAN
Tel 0435-782470
info@smfo.se
www.smfo.se

Arbetsort Klippan

Verksamhetsbeskrivning
Söderåsens miljöförbund är ett kommunalförbund för Bjuv, Klippan, Perstorp, Svalöv och Örkelljunga kommuner, ett område som tillsammans har drygt 63 000 invånare. Förbundet ansvarar för tillsyn och kontroll enligt främst miljöbalken och livsmedelslagstiftningen, men har även en del uppdrag inom miljöstrategiskt arbete samt ansvarar för energi- och klimatrådgivning i våra fem medlemskommuner. I organisationen arbetar ca 25 personer och vi är centralt placerade i Klippan.

Nu söker vi miljöinspektör som vill arbeta med miljö/lantbruk. Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet att utveckla arbetssätt och rutiner.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med tillsyn inom lantbruk, trädgårdsnäring och täkter, men även andra arbetsområden och arbetsuppgifter förekommer. Tillsynen omfattar både stora och små företag. Vi bedriver gärna vår förebyggande tillsyn i projektform branschvis.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom miljö- och hälsoskydd eller lantbruk, eller som har motsvarande kunskaper. Vi ser helst att du har både lantbrukskompetens och kunskap om miljöbalken eller annan erfarenhet av tillsyn och kontroll. Erfarenhet av myndighetsutövning, kunskaper i förvaltningslag, miljöbalk och annan relevant lagstiftning är meriterande, liksom tillsyn enligt miljöbalken.

Som person har du en positiv inställning och tycker om att möta människor på ett professionellt sätt och ge god service. Därutöver förutsätts du kunna strukturera ditt eget arbete, ha en god förmåga att samarbeta med kollegor och föra en god dialog med medborgare, är noggrann samt har en vilja och förmåga att ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du får gärna ha erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision

Körkort B fordras

Varaktighet Tillsvidareanställning

Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet Heltid

 Lön Fast månads- vecko- eller timlön

Kontaktpersoner Miljöchef Charlotte Leander   0435-78 24 20 charlotte.leander@smfo.se
                             Miljöinspektör Ann Persson, 0435-78 24 80 ann.persson@smfo.s

Fackliga företrädare Naturvetarna: Annika Svitzer 0435-78 24 77 annika.svitzer@smfo.se

                                     Vision: Helena Hager.Enert 0435-78 24 22 helena.hager.enert@smfo.se

Ansökan Sista ansökningsdag 2017-08-15

Övrigt om ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 2017-08-15, men rekryteringen kommer ske löpande.

Ansökan via e-post info@smfo.se

Söderåsens miljöförbund har gjort sitt medieval, så vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.